Restorani

Restaurant Zigante

zigante9_resize

Restaurant Zigante smješten je u samom srcu Istre, u mjestašcu Livade, nedaleko poznate Motovunske šume – između Motovuna i Oprtlja. 
Kroz Livade prolazi stari tok rijeke Mirne, a ovuda je nekada prolazila i Parenzana. Ovo tipično istarsko mjesto, strance ali i domaće turiste privlači svojim mirom i bogatstvom prirodnih ljepota, te naravno činjenicom da se u okolnim šumama nalazi jedno od najpoznatijih staništa tartufa u svijetu.

Upravo je 1999. godine u blizini Livada, točnije u čuvenoj Motovunskoj šumi, gospodin Giancarlo Zigante u pratnji svoje kujice Diane pronašao najveći bijeli tartuf, primjerak čuvene sorte Tuber magnatum pico, težak 1,31 kg, a koji je kao najveći na svijetu ušao u Guinnessovu knjigu rekorda! Taj je događaj Livade nadaleko proslavio kao svjetski centar ove iznimno cijenjene podzemne gljive. 

Prva trgovina Zigante tartufi proizvoda otvorena je 2000. godine upravo u Livadama. Nakon toga uslijedio je hrabar korak i godine 2002. otvoren je i restoran koji je u samo dvije godine ušao u sam vrh hrvatske gastronomije. Preuređen je 2005. godine i proširen VIP-salom, a od lipnja 2007.godine i trima luksuznim sobama s četiri zvjezdice.

zig1-
Kao prvi hrvatski restoran specijaliziran za jela od istarskog tartufa, tijekom cijele godine restoran nudi pažljivo osmišljen menu na bazi svježih tartufa. 
Restoran se može pohvaliti i iznimno bogatom enotekom koja broji mnoga domaća i strana vina. Osoblje restorana, kuhari i sommelieri, nositelji su brojnih međunarodnih priznanja za svoj rad.
Osim menija nedvojbeno jedinstvenog u svijetu, nude i mogućnost organiziranja poslovnih ručkova, večera, degustacija…, te smještaj u luksuzno opremljenim sobama.